B1 TV


Proiect de hotărâre de Guvern: Cei care dețin domenii ”.ro”vor plăti o taxă anuală de reînnoire


Proprietarii de domenii ”.ro” ar urma să plătească o taxă de înregistrare și una anuală de reînnoire, cuantumul urmând să fie stabilit prin ordin al ministrului pentru Societatea Informațională, la propunerea Registrului național RoTLD din ICI București și potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern.

“Taxa anuală de înregistrare şi reînnoire al unui nume de domeniu «.ro» se stabileşte, la propunerea Registrului, prin ordin al ministrului pentru Societatea Informaţională. Data de la care se va percepe această taxă pentru numele de domenii nou înregistrate este data publicării în Monitorul Oficial a ordinului. Pentru numele de domenii existente înregistratorii au obligaţia reînnoirii acestora în termen de maxim 3 luni de la data publicării ordinului în Monitorul Oficial. Pentru numele de domenii înregistrate în ultimele 24 de luni, reînnoirea se face în momentul în care dreptul de folosinţă a numelui de domeniu este egal cu 24 luni”, se arată într-un proiect de hotărâre de guvern privind înregistrarea domeniilor “.ro”, publicat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Potrivit RoTLD, costul unui domeniu este, în prezent, de 51,26 dolari, plus TVA, fără a exista o taxă de mentenanță anuală.

“Nu există taxă de mentenanţă anuală în prezent. Plata se face la înregistrare. Dacă se va introduce taxă de mentenanţă anuală veţi fi anuntaţi din timp”, se precizează pe pagina web a Registrului naţional RoTLD din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti, coordonat de Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...