B1 TV


UEFA închide Arena Națională din cauza stării proaste a gazonului. Mitică Dragomir: Stadionul e deschis

Marius Stan: UEFA închide Arena Națională din cauza stării proaste a gazonului. Mitică Dragomir: Stadionul e deschis

UEFA a decis, joi, să închidă stadionul Național Arena din cauza stării gazonului din timpul meciului dintre România și Franța, potrivit unor surse citate de B1 TV. Ulterior, un anunț în acest sens a fost făcut la radio GSP de către Marius Stan, președintele echipei Oțelul Galați, una din formațiile care urmează să evolueze pe Național Arena.

O comisie UEFA discută cu reprezentanții FRF despre problemele legate de starea gazonului de pe Arena Națională. De asemenea, se prelevează mostre pentru analize detaliate.

Pe de altă parte, președintele LPF, Dumitru Dragomir, a infirmat informația transmisă de Marius Stan, spunând că „UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Arena Națională și nici nu o va face”, precizând că gazonul nu mai poate rezista decât pentru un singur meci.

UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Arena Naţională, stadionul este deschis, băi, fraţilor. Şi UEFA nici nu va lua o asemenea decizie. Problema gazonului însă rămâne. Pentru că pe el se mai poate juca doar un singur meci. Acum e Stan cu un delegat UEFA acolo, se mai duce şi Gigi Becali cu unul, şi inspectează, iar în cursul zilei de astăzi se va lua o decizie. Dar nu pot să interzică disputarea meciurilor acolo", a spus Dragomir pentru Mediafax.

Președintele LPF a mai spus că gazonul ar putea fi înlocuit într-o săptămână, așa cum a anunțat Gigi Becali, dar acesta nu va rezista.

„Este posibil şi ce spune Gigi Becali, să se înlocuiască gazonul. Este timp o săptămână, dar şi gazonul nou se va rupe după un singur meci la fel ca ăsta de acum. Singura soluţie este să avem răbdare două luni, să poată să se prindă rădăcinile", a precizat preşedintele Ligii.

Dumitru Dragomir: Stadionul Național Arena este deschis

Dragomir a explicat că dacă Steaua joacă pe Arena Naţională în 15 septembrie, Rapid ar putea evolua în Liga Europa pe stadionul Dinamo în 29 septembrie, însă este o problemă cu partida de Liga Campionilor a formaţiei Oţelul Galaţi. "Gazonul ţine doar un meci, să zicem că joacă Steaua acolo pe 15. Rapid ar putea să joace pe Dinamo, dar problema este cu Oţelul. Ăla e meci de Liga Campionilor, la Cluj nu se poate, în străinătate nu te lasă UEFA... nu ştiu unde ar putea să joace Oţelul în aceste condiţii", a mai spus Dragomir.

Gazonul stadionului a cedat după prima jumătate de oră a meciului, bucăți întregi s-au desprins si împrăștiat pe toata durata partidei.

După meciul de marți, jurnaliștii francezi au criticat cu asprime starea gazonului de pe Arena Națională, comparându-l cu un câmp de cartofi sau cu o grădină “presărată cu mușuroaie de cârtiță”.

“Arena Națională a avut totul, mai puțin gazon. Era complicat să joci fotbal. Astfel, actorii acestei parodii de meci interanțional s-au prins într-un joc în care fiecare schimbare de direcție, alunecare, transforma iarba într-un grotesc câmp de cartofi”, a scris Le Monde.

UEFA a decis să închidă Național Arena

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...