B1 TV


Transportul public din București ar putea beneficia de titlul unic de călătorie

Foto: bucuresti.tourneo.ro
Taxezi acum și timp de o oră schimbi câte mijloace publice de călătorie vrei. Acesta ar putea fi viitorul în transportul public de persoane din capitală.

Autoritatea Metropolitană de Transport București plănuiește lansarea în vară a unui titlu de călătorie unic, pentru RATB, Metrorex dar și operatorii privați de transport persoane.

Nou înființata Autoritate Metropolitană de Transport București a dat startul unor proiecte care ar trebui să schimbe transportul public în Metropolă.

Programul de transport va utiliza un singur titlu de călătorie cu care va putea călători cu mai multe mijloace de transport, la mai mulți operatori de transport.

Un avantaj major al acestui tip de sistem de taxare, folosit de mulți ani în capitalele vest europene, este prețul mai mic plătit de cetățean pentru călătorii.

Suma finală plătită de călător este o medie a prețurilor practicate în acest moment de transportatori, fie ei publici sau privați.

"Dacă va utiliza cu același titlu de transport, costurile vor fi probabil într-o medie ponderată așa încât să fie și el mulțumit că nu plătește de două ori și să fie și operatorii mulțumiți că-și încasează costul prestației către călătorul respectiv", a declarat Gheorghe Udriște, directorul Metrorex.

Dacă programul va fi încununat de succes, pe viitor în titlul unic de călătorie ar putea fi integrat şi transportul CFR din zona metropolitană.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...