B1 TV


CE a lansat un infringement împotriva României privind eficienţa energetică a clădirilor


Foto: gandul.info
Comisia Europeană (CE) a anunţat, joi, un infringement împotriva României şi Cehiei.

Cauza este nefurnizarea informaţiilor cu privire la implementarea Directivei 2010/31/EU referitoare la eficienţa energetică a clădirilor. CE cere, astfel, României şi Republicii Cehe să îi notifice toate măsurile de transpunere a Directivei, care trebuia să fie transpusă în legislaţia naţională până la 9 iulie 2012.

Comisia mai informează că dacă România şi Cehia nu îşi îndeplinesc obligaţia legală în termen de două luni, Comisia ar putea lua decizia de a sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Potrivit Directivei 2010/31/EU, statele membre trebuie să instituie şi să aplice cerinţe minime privind performanţa energetică a clădirilor şi să se asigure că este realizată certificarea performanţei energetice a clădirilor. Totodată, documentul prevede realizarea unor inspecţii periodice a sistemelor de încălzire şi de aer condiţionat.

De asemenea, Directiva solicită statelor membre să se asigure că, începând din 2021, toate clădirile noi vor fi "clădiri cu consum de energie aproape zero", mai precizează Comisia Europeană.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...