B1 TV


Cercetători: Viața pe Pământ nu va dura la nesfârșit din cauza încălzirii globale. Oamenii ar trebui să se mute pe Marte


Un grup de cercetători ne avertizează că viaţa oamenilor pe pământ nu poate dura la nesfârşit și că aceasta depinde de Soare. La un moment dat acesta va încălzi atât de tare planeta încât apa se va evapora şi nu se va mai găsi în forma sa lichidă.

Cu alte cuvinte, condiţiile de pe planeta noastră vor deveni incompatibile cu existenţa noastră, a oamenilor cu mult înainte de moartea soarelui. Soluţia pentru ca oamenii să trăiască ar fi să se mute din timp pe planeta Marte.

La un moment dat, Soarele va intra într-o faza a evoluţie sale care va încălzi foarte tare atmosfera de pe Pământ. Arderile, de fapt procese de natură nucleară, care au loc în Soare fac astfel încât  acesta să îşi consume încet-încet combustibilul şi să transforme hidrogenul în elemente din ce în ce mai grele. Aceste procese la un moment dat vor avea un efect devastant pentru Terra: o vor „coace". Apa se va evaporă fără să mai  existe sub formă lichidă, şi va fi mult mai cald decât în prezent.  În aceste condiţii oamenii nu vor mai putea supravieţui.

Un grup de cercetători conduşi de Andrew Rushdie a publicat recent un articol în revista Astrobiology în care demonstrează că perioada critică a Soarelui va începe nu mai curând de 1.75 de miliarde de ani, dar nici mai târziu de 3.25 de miliarde de ani.

Am avea deci la dispoziţie o perioadă de timp suficientă să găsim o soluţie, care ar fi să părăsim planeta si sa ne mutam eventual pe Marte care nu va suferi, fiind mai departe de Soare-  aceleaşi daune că Pământul. Planeta Roşie ar putea să ofere condiţii prielnice vieţii până la sfârşitul vieţii Soarelui.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...