B1 TV


Banca Mondială: România are cele mai multe plăţi fiscale din UE. O companie pierde anual 200 de ore pentru plata lor


În România este de trei ori mai greu de plătit taxele decât în Botswana. O relevă un raport realizat de Banca Mondială în colaborare cu o companie de consultanţă. În ţara noastră, pentru cele 40 de taxe pe care trebuie să le plătească, o firmă pierde aproape 200 de ore. Acelaşi raport arată că o firmă are de plătit în România de trei ori mai multe taxe decât media Uniunii Europene, scrie ZF.

În aceste condiţii, România se află pe poziţia 134 în clasamentul plătitorului de taxe în 2014 potrivit unui raport realizat de Banca Mondială şi de o companie de consultanţă. România este devansată în top de Bulgaria, care ocupă locul 81, Republica Moldova, pe locul 95. Interesant este că mai bine decât țara noastra la capitolul vitezei de achitare a taxelor stau țări precum Botswana, Afganistan și Bangladesh.

Potrivit specialiștilor în domeniu, dificultatea cu care se fac plățile în țara noastră ține de slaba utilizare a servicilor de plată online.

Raportul Paying Taxes 2014 făcut de Banca Mondială și o firmă de consultanță măsoară toate taxele şi contribuţiile pe care o firmă de talie medie trebuie să le plătească pe parcursul unui an. Taxele şi contribuţiile luate în calcul includ impozitul pe profit, contribuţiile sociale şi alte impozite aferente muncii plătite de către angajatori, impozitele pe proprietate, taxele de mediu, cele pentru vehicule şi taxele de drum, precum şi alte impozite şi taxe mai mici.

PLATA TAXELOR PENTRU 2014

BOTSWANA locul 47

REPUBLICA MOLDOVA locul 95

AFGANISTAN locul 98

BULGARIA locul 81

BANGLADESH locul 100

BHUTAN locul 104

ROMÂNIA locul 134

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...