B1 TV


România, parc auto second hand: Înmatriculările de maşini noi au înregistrat o scădere de 82% în cinci ani


Foto: opiniatimisoarei.ro
România este un parc auto second hand. Înmatriculările de maşini noi au înregistrat o scădere dramatică de 82% în ultimii cinci ani. Asta înseamnă că la fiecare maşină nou cumpărată au intrat alte şapte, second hand. În scadere sunt și reînmatricularile, în timp ce numarul mașinilor rulate provenite din import a înregistrat o revenire la nivelul anului 2008.

În primele zece luni ale acestui an au fost înmatriculate sub 47 de mii de maşini noi, comparativ cu cele 250 de mii de unităţi înregistrate în aceeași perioadă a anunlui 2008. Un declin anual de 29%, cauzat în primul rând de puterea scăzută de cumpărare a populației, fluctuația taxei auto de poluare, precum și accesul restricționat la finanțare.

În ceea ce privește piața mașinilor reînmatriculate în România aceasta a întregistrat o scăderea de 42 % în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2008, ajungând la puțin peste 170 de mii de mașini. În cazul acestora, scăderea medie anuală a fost de 10 % accelerată însă în 2013 în urma introducerii taxei de poluare auto, inclusiv pentru mașinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007.
 
 

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...