B1 TV


Tiberiu Nițu: Lucian Papici nu a fost luat niciodată din DNA. I-a încetat delegarea ca șef al secției I


Foto: diacaf.com
Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a afirmat că procurorul Lucian Papici „nu a fost luat niciodată din DNA”, ci i-a încetat delegarea ca șef al secției I a Direcției Naționale Anticorupție, pe 2 octombrie.

„Domnul Papici nu a fost luat niciodată din DNA, nici din Secția I. Domnul Papici și-a încetat activitatea în calitatea de procuror șef de secție la DNA, a fost delegat în această funcție și i-a fost încetată delegarea în momentul în care domnul ministru al Justiției a făcut noi propuneri pentru aceste funcții. Din punct de vedere managerial, am apreciat că cei care vin în fața Consiliului pentru un mandat de șef de Secție să vină din poziția de șefi delegați, adică din poziția de a exercita acele funcții, și nu de a candida la o funcție pe care în momentul acela o ocupă altcineva. Am procedat la fel și în situația colegilor noștri care au fost numiți șefi de secții și, respectiv, adjuncți, adică am încetat delegarea celor care și-au retras candidaturile și i-am delegat pe cei care au fost propuși”, a spus Nițu, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că „tot timpul colaborarea a fost în parametri normali, au fost niște decizii pur manageriale, care nu au afectat în niciun fel activitatea și independența procurorului”.

Procurorul Lucian Papici a fost numit, miercuri, de către Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în funcția de șef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupție din cadrul Secției I a Direcției Naționale Anticorupție.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...