B1 TV


Ion Țiriac: Agricultura e viitorul. România poate să hrănească un sfert din Europa

România, prin agricultura sa, încă poate să hrănească un sfert din Europa, este de părere Ion Ţiriac. Omul de afaceri spune că industria alimentară şi  cea a energiei sunt următoarele două zone de mari investiţii în ţara noastră. 

Ion Ţiriac spune că sunt încă numeroase terenuri agricole nelucrate în România, în condiţiile în care în ultimii doi ani preţurile pentru terenul arabil au crescut mult.

"E agricultura viitorul? Sunt absolut convins. Mâncarea şi energia: astea sunt următoarele două zone de investiţii enorme în ţara noastră. România poate să hrănească, încă, nu o jumătate din Europa, cum era în '39, dar un sfert poate”, a declarat Țiriac, potrivit Mediafax.
 
 


Ion Ţiriac consideră că România a greşit că nu s-a îndreptat mai demult către China.

"Sper să nu înceapă cineva să spună: Aoleu! Guvernul ăsta se îndreaptă spre Est. Nu, guvernul ăsta se îndreaptă spre est. Toate ţările din Vest s-au îndreptat spre Est, începând, în primul rând cu Germania. Creşterea economică a Germaniei se datorează Chinei", a mai spus Țiriac.

Totodată, omul de afaceri susţine că România va avea de suferit anul viitor din cauza alegerilor electorale, pe fondul crizei economice care a început în 2008 şi care nu dă semne că s-ar termina.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...