B1 TV


Marea Britanie: O persoană a murit, iar transporturile sunt perturbate din cauza unei furtuni


Foto: news.com.au
O persoană a murit, legăturile feroviare au fost suspendate și mai multe zboruri au fost anulate, joi, în Scoția și mai multe regiuni ale Angliei din cauza unei furtuni care amenință și Europa, informează AFP.

În jur de 100.000 de consumatori au rămas fără energie electrică în Scoţia.

Rafale de vânt cu viteze de până la 180 de kilometri pe oră au fost înregistrate în nordul regiunii britanice.

Potrivit previziunilor meteorologice, furtuna ar putea provoca cea mai puternică maree înregistrată în ultimii 30 de ani şi, în consecinţă, ar putea genera inundaţii grave.

Conform agenției mediului, în unele regiuni, marea ar putea chiar să atingă niveluri la fel de ridicate ca la inundaţiile devastatoare din 1953. Cea mai mare creştere a nivelului apelor este aşteptată joi între orele 22.30 şi 22.45 GMT (00.30-00.45 ora României).

Furtuna a perturbat transporturile, joi, în Scoţia. Toate trenurile care circulau în această regiune au fost anulate, după ce au fost constatate pagube la liniile de cale ferată. "Nu putem continua să lăsăm trenurile să circule, având în vedere forţa vântului", a explicat un purtător de cuvânt al reţelei feroviare Network Rail.

Zborurile cu plecare din oraşele scoţiene Glasgow, Edinburgh şi Aberdeen au fost, de asemenea, anulate. Poliţia le-a cerut şoferilor să evite deplasările în Scoţia.

Şoferul unui camion a fost ucis când vehiculul său s-a lovit de mai multe maşini în apropiere de Edinburg.

Cel puţin două persoane au fost rănite de copaci care au căzut.

Furtuna ar urma să se deplaseze pe continentul european.

Deja s-au luat măsuri în Olanda și Germania pentru a face față acestei furtuni.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...