B1 TV


Anul nou vine cu vești proaste pentru șoferi. VEZI ce taxe se vor majora

Foto: automv.ro
Începutul anului 2012 nu aduce vești prea bune pentru șoferi. Asigurarea obligatorie auto s-ar pute scumpi cu 30-40%, iar valoarea amenzilor rutiere se va majora odată cu creșterea salariului mediu pe economie. Începând cu 1 ianuarie intră în vigoare și noua taxă de polaure.

Potrivit datelor companiilor de asigurări în perioada decembrie-ianuarie expiră polițele RCA ale 1,5 milioane de autoturisme. Proprietarii nu ar trebui însă să se aștepte că vor obține prețuri mai mici la încheierea noilor polițe, datele statistice arătând că majoritatea companiilor de asigurări înregistrază pierderi. Specialiștii anticipând o majorarea prețurilor cu 30 – 40%, potrivit money.ro.

Cuantumul amenzilor pentru contravențiile rutiere prevăzute de Codul Rutier se vor majora începând cu 1 ianuarie 2012. Potrivit legislației în vigoare valoarea punctului de amendă este corelată cu salariu minim brut pe economie.

În urma deciziei Guvernului de a majora salariul minim pe economie în 2012 la 700 de lei se va modifica automat și valoarea punctului de amendă. Astfel valoarea acestuia va crește de la 67 de lei la 70 de lei.

Cele mai mari amenzi vor ajunge până la aproape 1.500 de lei şi se vor acorda pentru conducerea în stare de ebrietate sau depăşirea vitezei legale.

Tot de la începutul noului an intră în vigoare noa taxă de poluare pentru mașinile înscrise în circulație înainte de 1 ianuarie 2007. Taxa va fi plătită de toți cei care vor cumpăra mașini înmatriculate înainte de acestă dată și va fi mai mare pentru mașinile mai vechi, considerate mai poluante.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...