B1 TV


Mașinile care sfidează gropile: Vezi lista automobilelor recomandate pentru șoselele din România

Foto: sotsyndicate.com
Un studiu recent al specialiștilor industriei auto arată că producătorul japonez Honda fabrică mașinile cele mai rezistente la șocurile produse de gropile din carosabil.

Potrivit datelor doar 1,4% din mașinile Honda au făcut vizite la sevice pentru daune cauzate de gropile de pe șoselele din Anglia, arată datele What Car.

Automobilele Honda par cel mai puțin predispuse către defecțiunile la sistemul de suspensii sau ale pivoților, fiind urmate în clasamentul fiabilității de mașinile produse de Toyota și Hyundai.

Cele mai sensibile la gropi fiind autovehiculele produse de Chrysler, care înregistrează o rată de defecțiuni de acest fel de 12,2% din numărul total de mașini în fiecare an.

Statisticile indică pentru întregul parc auto britanic o probabilitate de 6% pentru acest tip de defecțiuni în fiecare an.

“Am aflat că unele mașini au o abilitate ieșită din comun de a absorbi șocurile provocat de cele mai mari cratere de pe șosele, în timp ce altele nu sunt la fel de încăpățânate ”, adeclarat Duncan McClure, unul dintre autorii studiului.

Specialistul a mai subliniat că mașinile de lux, precum Jaguar, Mercedes sau Land Rover sau încadrat în categoria celor mai puțin rezistente automobile.

“Surprinzător este că mașinile de lux sunt la fel de vulnerabile, dacă nu mai vulnerabile, decât mașinile obișnuite”, a spus el.

Datele publicate arată că într-un an reparațiile legate de gropile din carosabil îl costă pe un englez 309 lire, dar pot ajunge până la 2420 de lire în unele cazuri.

Ar fi interesant de aflat cât i-ar cost ape englezi un an pe șoselele din România și dacă putea estima daunele anuale în condițiile în care ar fi obligați să facă slalom printre capcanele asfaltului bucureștean.

TOPUL celor mai rezistente mașini

1. Honda
2. Toyota
3. Hyundai
4. Nissan
5. Kia
6. Mitsubishi
7. Mini
8. Suzuki
9. Ford
10. Mazda

Topul celor mai sensibile mașini

1. Chrysler
2. Smart
3. Mercedes-Benz
4. Land Rover
5. Jaguar
6. Saab
7. Fiat
8. BMW
9. Seat
10. Vauxhall

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...