B1 TV


Lăzăroiu: Antonescu nu va fi nici candidatul USL și nici al PNL la prezidențialele din 2014


Consilierul prezidențial Sebastian Lăzăroiu este de părere că Antonescu nu va fi candidatul USL și nici măcar al PNL la prezidențialele de anul viitor, precizând, luni, că mai capabi este fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu cred că Antonescu va fi nici măcar candidatul, nu al USL, nici al PNL, pentru că e foarte clar că PSD şi PNL vor merge cu doi candidaţi, dar eu nu cred că va fi nici candidatul PNL domnul Antonescu şi dintr-un motiv relativ simplu: mergând pe cont propriu PNL, calculele lor vor fi oarecum asemănătoare cu cele ale dreptei unite, adică «băgăm candidatul în turul doi, sperăm să luăm restul de electorat care nu a votat cu noi şi câştigăm». Or, restul de electorat, în mare parte va fi electoratul lui Traian Băsescu. Orice om raţional din PNL îşi dă seama că Crin Antonescu nu poate să atragă electoratul lui Traian Băsescu, oricât de mult s-ar strădui, pentru că el a preferat în ultimii ani această conflictualitate, care a trecut de multe ori dincolo de limitele opoziţiei. Deci cred că are un electorat ostil, pe care nu-l poate lua în al doilea tur", consideră Lăzăroiu.

Acesta crede că Antonescu ar avea cele mai mici șanse în cazul în care un candidat PNL va ajunge în turul doi.
"Pe aceeaşi raţionalitate, probabil că un alt candidat, de pildă Tăriceanu, sigur, eu vorbesc de calculele lor, eu nu spun cum aş calcula eu, dar pe calculele lor, probabil că Tăriceanu ar fi mai capabil decât Antonescu să atragă acest electorat", adaugă Lăzăroiu, citat de RFI.

Potrivit acestuia, PSD nu va accepta niciodată să voteze un candidat care nu este al PSD.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...