B1 TV


Saras, compania lui Massimo Moratti, suspendă construirea unor turbine eoliene de circa 200 milioane euro, la Constanţa


Foto: spaziointer.it
Grupul petrolier Saras a suspendat procesul pentru obţinerea autorizaţiei de înfiinţare a unui proiect eolian de circa 200 de milioane de euro, ce urma să fie construit la Constanţa.

Proiectul iniţial al parcului eolian prevedea montarea a 39 de tubrine cu o capacitate autorizată de 97,5 MW şi o investiţie de circa 200 de milioane de euro. În contextul în care furnizorul de turbine încă nu a fost selectat, capacitatea totală a parcului ar putea ajunge la 120 MW.

Motivul suspendării contractului proiectului eolian este modificarea schemei de sprijin pentru energia verde de la 1 iulie, notează Ziarul Financiar.

"Proiectul a obţinut autori­zaţia de construire a parcului eolian în august 2012 şi pentru staţia de interconectare în noiembrie 2012. Lucrările de construire nu au început, iar procesul în vederea obţinerii autorizaţiei de înfiinţare a fost suspendat din cauza schimbărilor anunţate în primul trimestru din acest an şi publicate în iunie 2013 asupra schemei de sprijin", au declarat reprezentanţii Saras.

Compania cu o cifră de afaceri de 12 miliarde de euro este controlată de familia Moratti şi condus de Mas­simo Moratti, cel care până acum două zile a fost patronul clubului Inter­nazionale Milano.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...