B1 TV


Închisoare cu suspendare pentru un consilier local şi un fost poliţist, pentru trafic de influenţă


Un consilier local, fost profesor la şcoala de agenţi de poliţie din Câmpina şi un fost poliţist, trimişi în judecată de DNA în stare de arest preventiv, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, transmite Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Prahova i-au condamnat, joi, la câte trei ani de închisoare cu suspendare pe Ana Gabriela Voicu, consilier local în Consiliul Local al comunei Băneşti din judeţul Prahova, fost ofiţer şi cadru didactic la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina şi pe Mihail Micu, fost agent de poliţie, trimişi în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de trafic de influenţă.

De asemenea, instanța i-a obligat pe fiecare dintre cei doi condamnaţi la plata a 3.100 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii septembrie a acestui an, fostul agent de poliţie Mihail Micu i-a pretins unei persoane, în numele Anei-Gabriela Voicu, suma totală de 75.000 euro pentru ca aceasta, fost ofiţer de poliţie şi fost cadru didactic la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr” din Câmpina, să intervină pe lângă persoanele abilitate din cadrul şcolii, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât persoana de la care a pretins banii şi alţi doi candidaţi care fuseseră respinşi la concursul de admitere din luna respectivă să fie admişi în această unitate de învăţământ. Suma totală pretinsă a fost de câte 25.000 euro pentru fiecare dintre cei trei candidaţi.

La data de 20 septembrie 2013, din totalul sumei pretinse Ana Gabriela Voicu a primit 3.000 euro la domiciliul său, în prezenţa lui Mihail Micu, de la persoana căreia i se ceruseră banii, în acel moment anchetatorii realizând un flagrant. În 21 septembrie, cei doi au fost arestaţi preventiv, iar în 15 octombrie au fost trimişi în judecată.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...