B1 TV


China va relaxa politica de control al naşterilor şi va renunţa la sistemul de "reeducare prin muncă"


Foto: telegraph.co.uk
China va relaxa politica de control al naşterilor, adoptată în 1979, şi va renunţa la sistemul de "reeducare prin muncă", relatează AFP.

Cuplurile cu un singur copil vor avea dreptul să mai aibă unul, a anunţat presa de stat din această ţară, care evocă o "reformă majoră" la 4 zile de la încheierea unei importante reuniuni a Partidului Comunist Chinez.

În prezent, legea chineză permite cuplurilor să aibă un singur copil, dar există şi câteva excepţii.

"Politica naşterilor va fi ajustată şi ameliorată treptat pentru a promova «creşterea în mod echilibrat pe termen lung a populaţiei Chinei»", a anunţat China Nouă.

În plus, China va renunţa la sistemul de "reeducare prin muncă", în cadrul căruia unele persoane pot fi trimise în lagăre de muncă fără să fie organizat vreun proces sau să fie pronunţată vreo decizie a justiţiei în acest sens.

Această decizie "face parte din eforturile (Chinei) în vederea ameliorării (respectării) drepturilor omului şi practicilor judiciare" în ţară, a precizat agenţia, adăugând că Beijingul va reduce, "în etape", numărul delictelor pasibile de aplicarea pedepsei cu moartea.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...