B1 TV


Crin Antonescu, în urma vizitei la Chisinău: Am reiterat faptul că România sustine Republica Moldova în parcursul european


Crin Antonescu a declarat, joi seară, în urma unei vizite oficiale la Chișinău, că pe parcursul acestei vizite a reiterat faptul că România susține Republica Moldova în integrarea sa europeană.
”Un moment foarte important al vizitei de la Chișinău a fost întâlnirea cu Academia de Științe Politice a Republicii Moldova, unde am vorbit despre raporturile din București și Chișinău”, a afirmat Antonescu.

”În legătură cu esența mesajelor din aceste întâlniri, din punctul nsotru de vedere concentrat în special pe comunciarea parlamentară, am reiterat faptul că în România, în clasa politică și opinia publică există un consens total în sprijinul pe care România îl acordă autorităților de la Chișinău  și cetățenilor Republicii Moldova, în opțiunea sa fermă pentru parcusrul european și integrarea sa europeană”, a precizat președintele Senatului.

Autoritățile de la CHișinpu ”și-au exprimat interesul pentru anumite priorități, dar și interesul exprimat de leancă pentru urmărirea strictă a calendarului pentru proiectele de tipul gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău. Proiectul nostru comun pentru 2014 e să conlucrăm. Noi să facem efortul de a transforma întâlnirea de la Vilnius într-un succes concret”, a mai spus el.

”La aceste lucruri s-au adăugat două momente importante. Unul care a coincis cu prezența noastră acolo, și anume prezența secretarului de Stat american John Kerry, mesajul de solidaritate pe care l-a dat la Chișinău. Pe de altă parte, o decizie istorică, decizie pe care Curtea Constituțională a Republicii Moldova a luat-o astăzi (n.r. limba română a devenit limbă de stat)”, a completat Crin Antonescu.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...