B1 TV


Ponta si Chitoiu se vor întâlni cu reprezentantii companiilor petroliere pentru a discuta preturile la carburanti

Foto: DCNews.ro
Premierul Victor Ponta și ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, se vor întâlni, joi, la ora 14:30, la sediul Guvernului, cu reprezentanții companiilor petroliere pentru a discuta acciza la carburanți, potrivit unor surse guvernamentale citate de Hotnews.

Ponta ar urma să convingă companiile să limiteze impactul creșterii accizei cu 7 eurocenți pe litrul de benzină și al indexării accizelor în raport cu rata inflației.

Premierul susținea, săptămâna trecută, că prețul benzinei nu va crește deoarece pe bursele internaționale va scădea semnificativ prețul combustibilului, precizând că Guvernul va discuta cu producătorii pentru ca orice impact să fie atenuat.

"Nu va crește pentru că avem un context economic favorabil, în care pe bursele mondiale prețul combustibilului va scădea în mod semnificativ și, atunci, eu cred că impactul pentru cetățean nu va exista. În plus, avem alte posibilități fiscale pe care le-am discutat cu ministrul Chițoiu și pe care le vom discuta cu companiile producătoare în așa fel încât să putem atenua orice fel de impact al acestei noi taxe. Deci, eu cred ca impactul asupra populației nu va fi", spunea Ponta.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...