B1 TV


Primar din Dâmbovita, condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită si fals în înscrisuri


Foto: gazetadebuzau.ro
Marin Grigore, primarul comunei Produleşti, din judeţul Dâmboviţa, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar secretarul primăriei, Petre Mihai, a primit o condamnare de trei ani şi patru luni de detenţie, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri oficiale, informează Mediafax.

Potrivit sentinţei publicate pe portalul instanţelor de judecată, pe lângă pedeapsa privativă de libertate, magistraţii au aplicat, în cazul primarului, pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor de a fi ales în funcţii de autoritate publică sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de doi ani.

În acelaşi dosar, secretarul comunei, Mihai Petre, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare, cu interdicţia de a candida şi de a ocupa funcţii publice pe o perioadă de un an şi jumătate.

Cei doi au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi de luare de mită şi că au falsificat o hotărâre care ar fi trebuit adoptată de Consiliul Local. Prin sentinţa pronunţată, magistraţii desfiinţează înscrisul reprezentat de hotărârea de consiliu falsificată şi îi obligă pe cei doi inculpaţi, în solidar, la plata sumei de 900.000 de lei, sumă plătită din fondurile primăriei către o firmă pentru lucrări care în realitate nu au fost efectuate.

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Dâmboviţa privind condamnarea celor doi nu este definitivă.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...