B1 TV


Raed Arafat a cerut măsuri speciale pentru bolnavi si gravide, în perioada codului galben de viscol


Foto: cotidianul.ro
Secretarul de Stat Raed Arafat a cerut prefecților, joi, ca în perioada codului galben de viscol, în zonele cu risc de blocare a drumurilor, bolbavii dependenți de dializă și gravidele să fie duși din timp în locuri unde se poate interveni mai ușor, relatează Mediafax.

Arafat a atras atenţia că acolo unde există riscul ca drumurile să fie blocate, să nu fie transferaţi bolnavi între clinici pe distanţe lungi.

"Mai bine rămâne bolnavul o zi în plus în spital decât să-l trimiteţi cu ambulanţa şi să rămână blocat undeva pe drum", a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, Arafat a solicitat ca în cazul în care unele zone sunt deja blocate şi apar probleme de sănătate la persoane izolate de zăpadă, să se solicite intervenţia aeriană din timp, nu la sfârşitul zilei, când nu se mai poate interveni din cauza vizibilităţii scăzute.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de vineri, ora 6.00, până sâmbătă, ora 14.00, în 19 judeţe din nordul, estul, centrul şi vestul ţării.

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...